Om CIFAB

CIFAB grundades 1965 av Thorbjörn Helsingius och är fortfarande familjeägt. CIFAB har finansiellt alltid varit ett självförsörjande företag med god soliditet.

Redan från start inleddes det mångåriga och framgångsrika samarbetet med tyska SONAX.

I början av 2000-talet breddades sortimentet och CIFAB fick fler och nya leverantörer. Världskända varumärken från Europa och USA kompletteras med att CIFAB utvecklar och importerar egna bilvårdsprodukter från hela världen.

CIFAB är idag en väl etablerad distributör av bilvårdsprodukter på svenska och norska marknaden. Genom våra kunder, som är internationellt verksamma, säljs våra produkter också i övriga Norden och andra länder i Europa.

CIFABs varumärken och produkter finns hos i stort sett alla butiker som säljer bilvård till konsument. En ökande del av vår försäljning går till proffsmarknaden, det vill säga de används av biltvättar och professionella bilvårdsanläggningar.

Att finna nya tillverkare och att ständigt utveckla samarbetet med våra leverantörer har givit oss massvis med kompetens och värdefulla, ibland unika kontakter. CIFAB besöker många gånger varje år mässor och tillverkare av bilvårdsprodukter i Kina, Vietnam, Sydkorea, Japan samt USA och Europa. För att kvalitet och logistik ska fungera perfekt har vi terminallager i Kina och anställd personal i Sverige som talar och skriver kinesiska. All denna kompetens har utvecklats till ett separat ”affärsområde”.